Remedii acasă pentru ciuperca unghiilor

Tratamentul cu produse farmaceutice este un lucru, dar remediile de casă pentru ciuperca unghiilor sunt, de asemenea, capabile să aducă rezultate excelente și să ne elibereze de afecțiuni neplăcute. Dacă acționăm încă din stadiul inițial, avem o șansă foarte bună de a ne proteja de simptome mult mai enervante ale micozei și de răspândirea acesteia în alte zone ale pielii. De îndată ce simțim că se întâmplă ceva și bănuim o infecție fungică, merită să ajungem la remedii casnice și naturale pentru a preveni dezvoltarea ei ulterioară. Nu este deloc necesar să vă grăbiți la farmacia din apropiere sau să ajungeți la un arsenal greu de medicamente pentru a vă aduce ușurare și a scăpa de inamic.

Care sunt simptomele ciupercii unghiilor și ce contribuie la dezvoltarea acesteia?

Agenții patogeni dermatofiți, drojdii și mucegaiuri sunt responsabili pentru dezvoltarea unei infecții fungice în unghiile de la picioare. Aceasta apare ca urmare a unei creșteri fungice excesive localizate sub sau pe unghie. În cazul în care simptomele ciupercii unghiilor sunt subestimate, placa unghială devine mai subțire și decolorată. Cu toate acestea, problema nu afectează doar placa unghiei în sine, deoarece micoza netratată începe să se răspândească în alte zone. Unghia afectată de ciupercă începe să devină din ce în ce mai slabă, astfel că, în timp, se separă din ce în ce mai puternic de pielea de care este atașată. Cum știi dacă placa unghiei este infestată cu ciuperci? Cu siguranță nu ai cum să nu o observi, deoarece aceasta capătă o culoare maro sau galbenă. De asemenea, pot apărea pe suprafața sa pete albe, urmate de ceva asemănător cu o pulbere sfărâmicioasă și calcaroasă. Unghia afectată de infecția fungică este ondulată, se deformează și poate fi chiar de culoare neagră. Aceasta este însoțită de un miros neplăcut care rezultă din infecția unghiei. Adesea există și o inflamație a arborelui unghiei, care se manifestă prin roșeață, căldură și durere în zona afectată.

Infecția apare de obicei prin contaminare cu spori fungici. Persoanele care folosesc piscinele publice, băile și saunele sunt expuse unui risc crescut. Dezvoltarea infecției este favorizată de locurile umede, umede și calde. Dacă umblați cu șosete ude sau purtați pantofi pe picioarele umede sau ude, creați, de asemenea, condițiile perfecte pentru dezvoltarea infecției fungice. Folosirea prosopului/șosetelor/șosetelor/sosetuțelor/lacului de unghii al altcuiva este, de asemenea, suficient pentru a contracta pecingine. Vă puteți infecta de la un membru al familiei sau în timpul unei vizite la un salon de pedichiură/manichiură, unde instrumentele nu au fost sterilizate corespunzător.

Factori precum un mediu umed și cald, tratamentul cu antibiotice pe termen lung, diabetul, tulburările endocrine, un sistem imunitar slăbit, bolile cardiovasculare, problemele digestive, igiena deficitară a picioarelor și a mâinilor, obezitatea, chimioterapia, steroizii, anemia, o dietă dezechilibrată și un aport excesiv de zahăr, bătrânețea, contribuie la dezvoltarea unei infecții fungice. Chiar și presiunea asupra plăcii unghiale sau tăierea incompetentă a unghiilor poate duce la apariția ciupercii unghiilor. Ciuperca unghiilor apare foarte des în cursul altor afecțiuni medicale, cum ar fi psoriazisul, deficiențele nutriționale, dermatita, lichenul plan, infecțiile bacteriene și cancerul. Onicomicoza netratată duce la complicații grave sub forma pierderii permanente a unghiilor, la dezvoltarea unei infecții bacteriene a pielii și la răspândirea acesteia în alte zone ale corpului. Ca urmare, sporii fungici pot pătrunde în sânge, ceea ce poate duce la otrăvirea organismului. Pentru persoanele care se luptă cu diabetul, ciuperca unghiilor netratată poate duce chiar la necesitatea amputării.

Remedii la domiciliu pentru ciuperca de unghii

Înainte de a ajunge la „medicamente de farmacie”, încercați remedii de casă pentru a scăpa de ciuperca unghiilor.

Usturoi

Deoarece usturoiul este un antibiotic extrem de puternic, cu proprietăți antifungice, va fi ideal pentru o infecție cu drojdie. Pur și simplu, pune mâna pe câțiva căței de usturoi proaspăt, apoi stoarce-i printr-o presă și adaugă ulei de măsline în pulpa rezultată. Aplicați acest amestec pe unghiile afectate și lăsați să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi clătiți cu apă și uscați bine.

Bicarbonat de sodiu

Oferiți picioarelor dvs. o baie de bicarbonat de sodiu în fiecare zi. Dizolvați bicarbonatul de sodiu în apă caldă (patru linguri la doi litri de apă). Înmoaie-ți picioarele în această soluție timp de o jumătate de oră și apoi usucă-le bine cu un prosop de hârtie, având grijă să acoperi și spațiile dintre degetele de la picioare.

Oțet

Oțetul poate fi folosit și pentru baie, de preferat dimineața și seara. O altă modalitate este să lubrifiați zonele afectate cu vată îmbibată în oțet de mere. Este important ca acesta să fie nepasteurizat. După ce ați frecat, este indicat să țineți o astfel de compresă câteva minute.

Suc de lămâie

Compresele cu suc de lămâie sunt la fel de ideale pentru infecțiile fungice. Ele prezintă efecte antibacteriene și antifungice. Frecați zonele afectate cu vată îmbibată în acid citric. Totuși, nu uitați să nu spălați sucul după aceea, ci lăsați-l să se usuce.

Ulei de ceai

În lupta împotriva ciupercilor unghiilor, uleiul de arbore de ceai este ideal. Acesta este disponibil pe scară largă și extrem de eficient. Printre altele, are un efect antibacterian. Este suficient să aplicați o cantitate mică de ulei nediluat pe unghiile afectate și pe pielea din jurul lor. Un astfel de tratament se repetă de trei ori pe zi, timp de două săptămâni.

Unguent cu o aplicare neobișnuită

În ceea ce privește remediile de casă pentru onicomicoză, unul destul de neobișnuit este folosirea unui unguent popular folosit pentru ameliorarea simptomelor gripale. Cel în cauză este Vicks VapoRub, care se dovedește a fi de ajutor și în cazul unei infecții micotice. Aplicați o cantitate mică din acesta pe zona afectată, spălată și uscată, de două ori pe zi, de preferință dimineața și seara.

Baie cu plante medicinale

Plantele medicinale sunt neprețuite pentru a combate infecțiile fungice, inclusiv onicomicoza. Ele pot fi folosite nu numai intern, ci și extern, de exemplu în băi. Conurile de hamei, gheara neagră, nucul negru, urzica, coada-calului de câmp, rozmarinul, quinoa și aloe vera funcționează cel mai bine. Astfel de băi de picioare pe bază de plante au un efect de spumă și curăță pielea de toxine. Infuziile de plante pot fi aplicate și sub formă de comprese. Puterea inerentă a plantelor este cu adevărat imensă. Ele au proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice, calmante și fortifiante. Ele nu numai că ajută pielea să se recupereze, dar reduc și riscul de reinfectare.

Foarte util pentru ciuperca unghiilor este rozmarinul, care inhibă creșterea agenților patogeni și reduce mâncărimile. Sunt suficiente trei linguri de materie primă per pahar de apă clocotită. Același lucru se poate face și cu hamei, care conține gențiană și are un efect inhibitor asupra creșterii ciupercilor și a infecțiilor bacteriene. Infuzia rezultată se folosește apoi pentru a spăla zonele afectate. O altă infuzie pentru înmuierea picioarelor ar fi frunzele de aloe vera zdrobite, infuzate timp de 20 de minute într-un litru de apă clocotită.

Extract de semințe de grapefruit

Extractul de semințe de grapefruit, care are un efect antiseptic, poate fi folosit pentru a combate ciuperca unghiilor. Acesta inhibă proliferarea bacteriilor, a virusurilor și a ciupercilor. De asemenea, este bogat în bioflavonoide, care nu favorizează dezvoltarea agenților patogeni. Extractul de semințe de grapefruit poate fi presărat pe șosete și pe tălpile de pantofi și poate fi folosit în băile de picioare. Este suficientă o duzină de picături de extract la un litru de apă caldă. Înmuiați-vă picioarele în acesta timp de cel puțin un sfert de oră, de două ori pe zi. De asemenea, este o idee bună să vă spălați șosetele cu extract de semințe de grapefruit, care vă va proteja de un atac repetat al ciupercii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top